2 Haziran 2012 Cumartesi

Yakalı Bebek Yeleği












YAPILIŞI

yanlara 47 imlek başla mavi iple 1. kenar
1. sıra -  kenar imleği al, 1 imlek düz ör, ipi öne al 3 imleği örmeden sağ şişe geçir. 1 imlek düz ör ipi öne alarak 3 imleği örmeden sağ şişe geçir. bu şekilde sıra sonuna kadar ör.
2. sıra - ters ör.
3. sıra - kenar imleği al, 2  imlek düz ör, sıradaki imleği alttaki iple birlikte ör. 3 imlek  düz ör 4. yani uyatılan ipin olduğu 3 imlekten ortadakini örerken altta kalan uzun iple birlikte ör.
4.sıra - ters ör.
5. sıra kenar imleği al. 4 imlek düz ör,   ipi öne al 3 imleği örmeden sağ şişe geçir. 1 imlek düz ör ipi öne alarak 3 imleği örmeden sağ şişe geçir. bu şekilde sıra sonuna kadar ör.
6. sıra ters ör
lacivert iple sıralamayı tekrar ederek ör.
her renkten 7 tane olunca mavi ipe geç ve baştan 5 imleği kol altı olarak kes 5 imlek haroşa ör,  sıra sonuna kadar 2 ters 2 düz ör. 2 li olarak 9 düz 9 ters olacak . kenardan 16 sıra sayı olunca örgünün ön yüzünden kenar imlekten sonra 1 imlek kes. koltuk altındaki 5 sıra haroşoya her sırada devam et.  - yaka tarafından ( koltuk altı tarafından değil ) -  arka yüzde kemeden ör . bu şekilde toplamda 33 imlek kalana kadar ör. ve ön yüzden kesmeye başla 2 düz lastik örgüleri tek tek kes aradaki 2 ters lastik kısmı 3 imleği bir alarak, yani aradaki kısımları tek seferde kes.
 aynı şekilde 2. kenarı da ör.


                                                ♥ Puduhepa


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder